Asfalt

In de asfaltindustrie worden sinds jaar en dag diverse middelen gebruikt voor het onthechten, schoonmaken en reinigen van de installaties en omgeving, voertuigen en aanbrenginstallaties. MECHEMPRO SURFACE SOLUTIONS heeft enige tijd geleden diverse producten ontwikkeld om dit op een zo efficiënt, duurzame en milieubewuste wijze te doen. Met name onze MIRUS producten op basis van plantaardige oliën zijn dusdanig synergetisch samengesteld dat deze er voor zorgen dat mens, dier en milieu geen schade oplopen.

ANTIHECHT MIDDEL: MIRUS ANTI-R

Voor kubels, transportbanden, voertuigen en ander materiaal wat regelmatig in aanraking komt met asfalt levert MECHEMPRO SURFACE SOLUTIONS een anti-hecht product onder de naam MIRUS ANTI-R. Dit is een in water oplosbaar anti-hecht middel op basis van raapzaadolie. Door middel van het sproeien van verdunde MIRUS ANTI-R op oppervlakken zal asfalt zich minder hechten. De MIRUS ANTI-R kan tot wel 1 op 10 met water worden verdund. Via diverse sproeisystemen kan het opgebracht worden vanuit de diverse verpakkingen. Door het toepassen van MIRUS ANTI-R wordt voorkomen dat er productie stilstand optreed voor het schoonmaken van de diverse productie onderdelen.Verder heeft het een neutrale pH waarde en bevat licht biologisch afbreekbare bestanddelen. MIRUS ANTI-R is geschikt voor het reinigen van olie, vetten, bitumen, teer en verder toepasbaar voor het schoonmaken van vloeren, muren, installatieonderdelen, motoren en metaal. De MIRUS ANTI-R wordt geleverd in 25l, 200 l en 1000 ltr verpakkingen.

ONTVETTER: MIRUS REUKLOZE ONTVETTER

Verder levert MECHEMPRO producten op basis van koolwaterstoffen om vervuilingen te reinigen die, mits deze in een afgeschermde omgeving toegepast worden, de benodigde reiniging voor de meest hardnekkige vervuilingen. Zo is er de MIRUS REUKLOZE ONTVETTER met een vlampunt van boven de 80 oC die als meeste wordt toegepast in een onderdelen reiniger.

EMULGEERBARE ONTVETTER: MIRUS EM ONTVETTER

Universele emulgeerbare oplosmiddelhoudende ontvetter op basis van koolwaterstoffen en emulgatoren. MIRUS EM ONTVETTER heeft ongeveer een vlampunt > 61°C. en veelvuldig zijn volume aan vervuiling op. Een witte melkachtige substantie ontstaat wanneer MIRUS EM ONTVETTER emulgeert met water. MIRUS EM ONTVETTER wordt gebruikt voor het ontvetten en schoonmaken van machineonderdelen, motoren, vloeren, wanden. Met name is het product geschikt voor in werkplaatsen en garages. MIRUS EM ONTVETTER wordt onverdund toegepast.